Zwavelkristallen uit Daniel Campos in Bolivia

Deze regio staat bekend als een grote locatie waar prachtige zwavelkristallen worden gevonden. De Daniel Campos regio heeft een afmeting van omgeveer 180 km lang en 240 km breed.

Het gebied is niet alleen bekend om zijn zwavel maar ook om de grote uitgestrekte zoutvlaktes.

Op een hoogte van gemiddeld zo’n 3600 meter boven zeeniveau is hier een uitzonderlijk stuk natuur ontstaan. Door de extreme droogte (vaak minder dan 200 mm per jaar) is het voor dier en plant een zeer barre leefomgeving.

Uit de Mina El Desierto, gelegen in deze regio, komen prachtige fel geel gekleurde zwavel stukken.

Stukken die werkelijk prachtig zijn om te zien. Fonkelende kristallen die afgezet zijn door de natuur op een matrix van rots.

Foto’s zijn mooi maar in werkelijkheid zijn deze stukken vele malen mooier om te zien. Kom dus gerust naar de showroom om deze stukjes te bekijken.

Ook in Google maps zijn de zoutvlaktes te zien
Een barre leefomgeving voor plant en dier
Zwavel stukken
Heldere zwavel kristallen
Vooral de fel gele kleur valt op

Voor de werking van zwavel hoeven we niet moeilijk te denken.

Sinds jaar en dag worden zwavel bronnen bezocht door mensen met huid en reuma problemen. Het heeft een ontsteking remmende werking.

Ook bij allergieën is het een probaat middel.

Bovendien is het goed voor je  haar, nagels en geestelijke functies.

Algemeen gezien heeft het een zuiverende werking en zorgt het ook voor een stuk vitalisering. Aura’s kunnen ook met zwavel gereinigd worden (van negatieve energieën). Daarnaast stimuleert het paranormale gaven.

Naast de prachtige stukken uit Bolivia komt zwavel ook voor in onze dagelijkse voeding b.v. in melk, vis of noten.

Bron o.a. Google Maps en Wikipedia. Zwavel foto’s: It’s a Joke

silicium

Silicium

Komt veel voor in de aardkorst (ruim 25% van de aardkorst bestaat uit silicium) en in vele mineralen. Het is na zuurstof het meest voorkomende element in de aardkorst.

Silicium zien we niet vaak in zijn pure vorm. Toch komt het heel veel voor in ons dagelijks leven. Alle elektronica bevat het mineraal omdat het de basis is van halfgeleiders.

Silicium wordt veel in de industrie gebruikt. Siliciumdioxide wordt in de vorm van zand of klei gebruikt voor de productie van veel bouwmaterialen. Andere producten waarin veelvuldig gebruik wordt gemaakt van silicium zijn:

  • computerchips: de componenten van een chip worden gefabriceerd op een plakje silicium.
  • keramiek: siliciumdioxide is de grondstof voor veel keramische materialen
  • staal: silicium wordt vaak gebruikt als toevoeging aan staal
  • glas: in de vorm van SiO2 is silicium de basisgrondstof van glas
  • halfgeleiders: in zeer zuivere vorm wordt silicium samen met arseen, boor, gallium en fosfor gebruikt voor de productie van halfgeleiders
  • laser: silicium kan worden gebruikt voor de productie van lasers (golflengte van 456 nm)
  • zonnepanelen: door de foto-elektrische eigenschappen van silicium is het geschikt voor fotocellen
Silicium
Silicium in bijna pure vorm.


Ook komt siliciumdioxide voor in voeding (in granen, zoals haver) en wordt het gebruikt als antiklontermiddel, als klaringsmiddel (filter) bij wijn en bier en ontschuimingsmiddel. Op etiketten wordt het aangeduid als additief E551, of worden de benamingen kiezelzuur, kwarts of silica gehanteerd.

Silicium is bestand tegen de meeste zuren.

We kunnen je ook vertellen over de werking van silicium.
Voor alle details, kom naar onze showroom.

Continue reading…

Siliciumcarbide (carborundum)

Dit mineraal komt slechts in kleine hoeveelheden in de natuur voor en is daardoor in de natuurlijke vorm dus redelijk zeldzaam. Toch is het een veel gebruikt mineraal. Bovendien kennen we het bijna allemaal wel in één van de toegepaste verschijningsvormen. Ligt het misschien wel bij je thuis in de hobbykamer of in de schuur.

Het mineraal wordt als één van de hardste materialen (alleen diamant is harder) veel gebruik als schuur, slijp en polijst materiaal. Kom je het tegen op schuurpapier of op slijpschijven. Nu zul je meteen zeggen: ja inderdaad ik heb vast wel ergens een stukje schuurpapier liggen. De hele fijne korreltjes op het papier zijn dus van carborundum. Tegenwoordig wordt het zelfs als bepantsering van voertuigen gebruikt.

Qua werking voor de mens moet je denken aan ondersteuning bij het leren, zorgt het dat je alles beter voor jezelf kunt ordenen (helder denken), helpt bij depressies en stress. Zorgt ook voor meer levensvreugde en stimuleert je artistieke kant. Laat je levensenergie stromen. Is ondersteunend bij zware ziekten. Geeft meer vertrouwen. Past bij alle chakra’s en geeft de chakra’s energie.

Hoe kan het dat het in de natuur zo weinig voorkomt en dat er toch hele rollen en vele velletjes schuurpapier te koop zijn? Het carborundum wat daar voor nodig is wordt ‘gemaakt’. Zoals we dat noemen een synthetisch mineraal, dus ‘gemaakt’ en niet gegroeid in de natuur. Via een ingewikkeld proces worden silica zand en koolstof aan elkaar gebonden en ontstaat carborundum.

Eigenschappen van dit mineraal zijn dat het bestand is tegen hoge temperaturen (het smelt pas bij 2830 °C ) en goed elektriciteit geleid. Door deze eigenschappen is het mineraal enorm geschikt voor elektrische installaties waarbij hoge temperaturen aanwezig zijn.

Markasiet

Markasiet

Soms kom je een mineraal tegen waar ook bij ons vraagtekens bij opkomen.

Wat is dit nu weer voor een ruwe cluster. Navraag bij een handelaar levert de opmerking op dat het misschien een stuk bergkristal is bedekt met een laag galeniet. Okay, maar is dat zo?

Tja en dan begint de zoektocht naar de samenstelling en (bij voorkeur) de herkomst van het stuk. 

Onderzoek aan het stuk zelf laat echter zien dat het niet om een ‘laagje’ gaat die op het mineraal zit. Blijft dan de grote vraag, wat is het dan wel?

 

Tijdens het zoeken op internet kwam ik een opvallende foto tegen die wel heel veel gelijkenis vertoonde met het stuk wat ik in handen had. Na verder lezen wat dit mineraal zou zijn en de diverse foto’s is de (voorlopige) conclusie dat het hier gaat om markasiet (wit ijzer pyriet) kristallen.  Vaak gebruikt door juweliers om sieraden van te maken.

Mocht verder zoeken een andere conclusie opeleveren dan laten we dat natuurlijk weten!

fantoom kwarts

Fantoom kwarts

fantoom kwarts

Fantoom kwarts

Fantoom kwarts is een kristal welke 1 of meerdere keren over een andere kristal heen gegroeid is. Vaak zichtbaar door lijnen in het kristal, al dan niet afgezet met chloriet of hematiet (ijzer). De lijnen zijn in dezelfde vorm als de punten van het kristal.

Tijdens de groei van het kristal is er een ‘rust pauze’ ontstaan in de groeicondities van het kristal. In deze groei pauze komt het vaak voor dat er een ander mineraal afgezet is op de groeivlakken van de punt. Voorbeelden zijn: chloriet, hematiet of goethiet. Na deze pauze groeit het kristal verder het afgezette mineraal insluitend in zijn eigen kristal.

Er zijn voorbeelden bekend van rookkwarts die in heldere bergkristal gegroeid zijn.
Fantoom kwartsen komen voor in o.a. bergkristal, amethist en citrien.

Werking:

Symbool van het universele bewustzijn. Van de vele levens in een ziel. Bij veel lagen in het kristal laat het bij de eigenaar lagen verwijderen zodat de kern tevoorschijn kan komen. Zorgt dat oude patronen een plaats krijgen.
Reinigt, versterkt de organen en bevorderd helder horendheid.
Past bij alle chakras.

fantoom kwarts

Aardbei kwarts

Glans: glazig

Structuur: trigonaal

Formule: SiO2 met dioxide en hematiet

Hardheid: 7

Kleur: roze, rood vaak licht doorlatend, soms met kleine zwarte stippeltjes.

Chakra: Hart

Sterrenbeeld: Weegschaal

Vindplaats: China, Afrika, Madagaskar, Rusland

 

Helende werking: Lichamelijk is het positief voor hart, bloedvaten en voor liefde in het hart. Geeft humor en helpt bewust en vol vreugde in het moment te leven.

Haalt spanningen en innerlijke onrust weg, vermindert een beklemmend gevoel, laat in harmonie van het leven genieten.

Beschermt kinderen tijdens de geboorte.

Psyche: Op psychisch niveau vermindert het de beperkingen die u uzelf oplegt en helpt verkeerde overtuigingen te her programmeren en een positieve visie te krijgen.

Kan u helpen dromen beter te herinneren en te begrijpen. Heft spanningen in bestaande relatie op en moedigt romantiek aan.

Fantoom dubbeleinder bergkristal

Apofyliet

Apofyliet cluster

We hebben weer een aantal leuke stukjes uit India.
Prachtige stilbieten en apofylieten met hun typische afgeschuinde hoekjes aan de kristallen.
Kleine stukjes zodat het ook allemaal betaalbaar blijft.
Kom dus kijken in de showroom of jouw favoriete stukje erbij zit!

 

Vindplaats: India, Japan, Mexico.

3 kernwoorden: natuur, helderheid, kanaliserend.

Apofylliet is een echte “Reiki- steen“ omdat hij helende energie versterkt en kanaliseert. Hij heeft een hoog water gehalte en zorgt er daardoor voor dat de stroming in energie gehandhaafd blijft. In ruimtes geplaatst zorgt hij voor zuivere energie en toegang tot heling.

Gevonden in holtes van vulkanisch gesteente, ertsaders. Vaak samen te vinden met kwarts, calciet, prehniet en zeoliet. Vaak vierkant of piramideachtige kristalstructuren.

Het is een lichte, zachte, breekbare steen, die erg gevoelig is voor warmte.

Lichamelijk: Goed voor spieren en zenuwen, tevens bij verlamming van spieren. Bij allergieën, ademhalingsproblemen, astma, epilepsie en slijmvliesaandoeningen. Reinigt lichaam en geest.

Psyche: Helpt onzekerheid, zorgen, verslavingen en andere lastige emoties verdrijven. Helpt bij grote belasting, laat negatieve gedachten loslaten. Het onderbewustzijn wordt beter doorzien en gevoelens op een goede manier verwerkt.

Spiritueel: Een prima hulp bij meditatie, helder denken en vrij te worden in uw hoofd. Helpt de  keuze te maken weer gelukkiger te zijn.

Regenboog kristal

Regenboog kristal

Het facet geslepen kristal laat het zonlicht op zo’n manier door, dat het licht gebroken wordt en een kleurenspectrum produceert. Het gezamenlijke lichtspectrum heeft grote invloed op onze emoties en ons gevoel van welbehagen. Door deze kristallen voor uw venster te hangen, brengt u de macht van de kleuren in uw woning. Het zijn kleuren in hun puurste, schitterendste en mooiste vorm. Uw aura filtert uit dit regenbooglicht instinctief de kleuren die ze nodig heeft. Regenbooglicht brengt vreugde, verandert de energie en Chi in een ruimte en heeft een helende werking. De regenboog is het oer symbool van alle culturen en zij brengt een verbinding tot stand tussen verschillende werelden en tussen hemel en aarde. In de Feng Sui leer worden kristal facetten daar neergehangen waar Chi energie vermeerderd moet worden, bijv. In het rijkdombereik of het bereik van relaties van een woning, zoals bijv. Hoeken die vooruit springen of bij te hoge plafonds.

Feng Shui (spreek uit als: fang sjweej / [ˌfʌŋˈʃweɪ]) is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Feng Shui wordt als pseudowetenschap beschouwd. Filosofie: Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’, naar het begrafenisboek Zang Shu (葬書) dat zegt: “Qi drijft op de wind (feng) en verspreidt, maar blijft waar het water (shui) tegenkomt”. Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve. Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden. Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi gestimuleerd wordt. In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen de tegengestelde, maar elkaar complementerende krachten yin en yang.

Categories: Producten Tags: ,

Versteend hout

Versteend hout

Versteend hout, ook aangeduid met de Engelse term petrified wood, is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout, waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen (meestal silicaten, zoals kwarts), met behoud van de structuur van het hout. Het proces van verstening gebeurt onder de grond, wanneer een boom bedolven raakt onder sediment, en kan miljoenen jaren duren. Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waar de lignine en cellulose wegrotten. Als de afzetting en rotting even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden.

De kleinste details kunnen worden vereeuwigd. Versteende jaarringen en verschillende weefsels kunnen tot op microscopisch niveau worden getraceerd. Versteend hout heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs, hetzelfde als kwarts.
(Bron Wikipedia)

Helende werking:
Net als een boom: sterk maar flexibel!
Helpt het geheugen, stofwisseling en afvallen.
Maakt stijve gewrichten soepel, maar ondersteunt ook bij artritis, reuma en griep. Brengt rust bij kinderen met ADHD.

Geestelijk:
Bevordert het spreken vanuit het hart. Zorgt voor ontspanning en ont stressen en even alles kunnen loslaten. Geeft doorzetting en geduld. Geeft een sterk gevoel van eeuwigheid en haalt het verleden dichter bij. Helpt ons begrijpen hoe gebeurtenissen in het verleden zijn weerslag hebben op het heden. Brengt stabiliteit in tijden van onzekerheid.
Maakt mensen zachter.
Helpt U niet allen met uw verstand bezig te zijn. Emoties worden sterker. Helpt U zaken af te maken, als u veel denkt, u komt weer op aarde terug.
Is aardend.

Algemeen:
Is uitermate geschikt om bij huil baby’s onder het matrasje te leggen. Zorgt dat ze aarden in deze (voor hun nieuwe) wereld.

Citrien clusters en amethist kristal punten

Citrien clusters en amethist kristal punten

Nu in ons assortiment een aantal prachtige citrien clusters.
Gouden gloed en mooie witte matrix.

Natuurlijk weten we dat nagenoeg alle citrien ‘gebrand’ is.
Amethist die verhit wordt tot ze getransformeerd zijn tot citrien.
Dit procedé is een nabootsing van het natuurlijke proces.
Moleculair gezien is het dan ook hetzelfde als de natuurlijke variant.

Maakt dit de citrien ‘namaak’?

Zeker niet! Toch vinden wij dat je duidelijk moet zijn over de herkomst of bewerkingen die een mineraal ondergaan.
Of dat een mineraal ‘synthetisch’ is.

Van oorsprong is citrien dus amethist.

Ook daar hebben we weer nieuw materiaal van in onze showroom.
Grote kristal punten, die ons een prachtige blik geven van de innerlijke structuur van deze kristallen.

Kom dus even langs om te bekijken wat er weer nieuw is in ons assortiment!

Mineralen oorbellen

Onze mineralen oorbellen collectie

Op onze Facebook pagina staat:

Tja, om nu te zeggen dat we oorbellen hebben in elk denkbaar mineraal wat er maar is, zou echt te ver gaan.
Maar dat we er veel hebben …
Das wel zeker!! Bovendien kunnen we ze eventueel op bestelling maken. Misschien iets voor bij je (al gekochte?) ketting of armband?
Vraag dus gerust of we jouw favoriete mineraal oorbellen hebben of kunnen maken.

Opscheppen is nou niet echt ons ding. Dat we trots zijn op wat we aan mineralen oorbellen hebben, dat is wel duidelijk.
Hoewel ze bijna niet meer verkrijgbaar zijn, is er voor mensen zonder gaatjes in de oren een (steeds kleiner wordend) assortiment aan oorclips.
Voor alle oren mét gaatjes valt er dus veel meer te kiezen. Niet alleen in veel verschillende mineralen maar ook nog eens in allerlei vormen.
Gefaceteerd geslepen, glad gepolijst, ruw, druppelmodel, kubussen (zelfs diagonaal geboord), rond, vierkant, plat, split, etc ….

Op de foto’s kun je een beetje indruk krijgen van een deel wat we inmiddels hebben.
Natuurlijk is dit een moment opname want ze verkopen behoorlijk snel. Bovendien is het maken van nieuwe (creatieve/in opdracht gemaakte oorbellen) echt een uitdaging!
Vooral oorbellen gemaakt naar een thema of bijpassend bij je eigen kleding.
Als het dan tot geweldige reacties leid als je ze draagt …. dat is vaak niet te voorkomen.
Zeker als het past bij een complete zet met ketting en armband!

Ja! We zijn er trots op!

Orthoceras en seleniet

Orthoceras en seleniet

Prachtige objecten in zwart marmer met deze miljoenenjaren oude fossielen erin.
Schaaltjes, deco stukjes, waxinelicht houder tot prachtige sculpturen.

Seleniet in wit en prachtig zacht oranje. Echt een lust voor het oog.
Ook hierin diverse vormen beschikbaar. Waxinelicht houders, torentjes (van klein tot grote dubbele torens), lampen en gepolijste ‘zeepjes’.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

De Orthoceras

De Orthoceras (ortho = recht, ceras = hoorn, dus ‘rechte hoorn’). De oudst bekende soorten kwamen al voor in het Cambrium (542 – 488 miljoen jaar geleden) en ze zijn aan het einde van de Triasperiode uitgestorven. Hun grootste bloeiperiode hadden zij in het Ordovicium (485 tot 443 miljoen jaar geleden) en Siluur (443 tot 419 jaar geleden). De tijdspanne dat zij de zeeën bevolkten omvatte dus ongeveer 300 miljoen jaar!

De Orthoceras kunnen we zien als een voorouder van de nu nog levende Nautilus. Zij behoren tot de stam der Mollusca (weekdieren) en de klasse der Chephalopoda (koppotigen) of gewoon de inktvissen. Al eerder beschreven we in deze rubriek de Nautilus en de Ammonieten. De overeenkomst is dat zij in zee leefden, de voorste kamer van hun schelp bewoonden, hun prooi met hun tentakels vingen en zich voortbewogen door een soort straal aandrijving. Het grootste verschil is het aanzien. Zowel de Nautilus als de Ammoniet waren opgerold terwijl de Orthoceras een rechte schelp had. Er zijn vondsten bekend waarbij de schelpen wel tot 3 meter lang waren.

 

De samenstelling van de schelp is gelijk aan die van de eerder genoemde twee, deze bestaat uit een groot aantal compartimenten of kamers, alleen liggen de kamers bij de Orthoceras recht achter elkaar. De kamers zijn met elkaar verbonden via een door het midden lopende buis, de zogenaamde sipho. Via deze sipho konden (en kunnen) zij de hoogte waarop zij in het water liggen regelen, door gas in of uit de kamers te persen. Bij de Ammonidae is deze sipho aan de buiten kant gelegen. Kenmerkend voor de Nautilidae ligt deze in het midden. Bij de Orthoceras over het algemeen ook, maar er zijn soorten waar de buis aan de ventrale zijde ligt. Dit is onder andere het geval bij de Endoceras welke algemeen voorkomt in de steenlagen van de Kinnekulle (uitspraak: Sjinnekuule). Dit is een berg die gelegen is in het zuiden van Zweden en voor fossielenverzamelaars indertijd een waar paradijs was. Helaas is de aldaar aanwezige groeve, evenals de gehele berg tot een beschermd natuurgebied verklaard, met gevolg dat het verzamelen taboe is.Het gesteente uit deze groeve werd gebruik voor vele doeleinden. Onder andere werden er plavuizen van gezaagd. Deze werden wijdverbreid gebruikt tot ver in Europa en staan bekend als Öland-Stone.

Ook in Nederland komen we ze soms nog tegen. Onder andere in de vloer van het oude postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam en ook waren (zijn?) ze te bewonderen bij de loketten van station Amsterdam-Amstel en in diverse kerken en andere monumentale gebouwen.We kennen de Orthoceras niet alleen uit tegels: op veel beurzen en braderieën komen we ze prachtig gepolijst tegen als kunst- en sierstukken zoals de asbak hiernaast. Deze is afkomstig uit Marokko en van Devonische ouderdom (416 – 359 miljoen jaar geleden) .

Bron: Stichting Geologische Aktiviteiten

Munten

Chinese geluksmunten worden gezien als token voor rijkdom, geluk en succes zowel op het persoonlijke vlak als zakelijk. Door een Chinese geluksmunt in je portemonnee te dragen zal niet alleen al je verworven rijkdom beschermd zijn, maar zou dit zich ook vermenigvuldigen. Deze munten zijn ook in China zelf heel populair. Er is vrijwel geen Chinees die er niet een bij zich heeft of om zijn nek heeft hangen. Met name in de Feng Shui zijn de Chinese munten zeer populair.

Feng Shui (spreek uit als: fang sjweej) is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Feng Shui wordt als pseudowetenschap beschouwd. Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’, naar het begrafenisboek Zang Shu (葬書) dat zegt: “Qi drijft op de wind (feng) en verspreidt, maar blijft waar het water (shui) tegenkomt”. Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve. Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden. Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi gestimuleerd wordt. In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen de tegengestelde, maar elkaar complementerende krachten yin en yang.

Het eerste Chinese geld werd vervaardigd rond 770 v.Chr. De oudste ‘munten’ waren in brons gegoten modellen van messen en spaden met Chinese karakters erop; tegelijk daarmee begon het gebruik van ‘cash’, ronde bronzen munten met een vierkant gat om er een touw doorheen te kunnen rijgen. Aan de hand van het opschrift zijn deze munten goed te identificeren. Ze werden vaak per streng verhandeld vanwege de geringe waarde van de individuele munten. Tot in het begin van de 20e eeuw bestond het Chinese muntverkeer hoofdzakelijk uit ‘cash’.

Het Shanghai-museum heeft een collectie van ongeveer 120.000 oude Chinese voorwerpen. Het heeft een belangrijke collectie bronzen, die dateren vanaf de 18e eeuw v.Chr. (de Chinese bronstijd). Zo omvat de collectie ongeveer 7000 munten, te zien in de galerij van de Chinese munten. Zij tonen de ontwikkeling van de Chinese munt en de groei van de economische uitwisseling tussen China en het buitenland.

(Bron: Hans Timmers en Wikipedia)

seleniet-twin-towers

Seleniet dubbele torens

Seleniet dubbele torens

Ze zijn redelijk moeilijk te vinden deze dubbele torens (twin-towers).
Een enkele keer lopen we er tegenaan bij een groothandel. Door de schaarsheid zijn ze bij klanten erg gewild.

seleniet-twin-towersNog voordat ze in de showroom stonden was er al een klant die vanaf de foto er eentje uit wil zoeken. Want ja, mineralen moet je ‘live’ zien.
Iets waar we ons helemaal in kunnen vinden. Dus zodra de klant even tijd heeft komen zij een keuze maken uit beide torens.

Om te voorkomen dat jullie niet mee kunnen genieten, hier een foto van de beide seleniet dubbele torens.

(Een keuze maken was toch wat te lastig, dus klant heeft ze beide gekocht.)

 

Kathedraal Bergkristal

Kathedraal bergkristal

Kathedraal bergkristal.

Bij It’s a Joke in het assortiment een uitzonderlijke groeivorm in bergkristal. Deze vorm noemen ze ook wel een kathedraalkwarts, waarin de opbouw van de kristal doet denken aan een kathedraal met zijbeuken.
De kristal is een aaneenschakeling van kristallen tot een unieke cluster.
Wat maakt hem zo bijzonder?
Dat er ook nog dubbel-einders in zitten. Kristallen met punten aan beide uiteinden. Bekijk de foto’s maar een goed van deze unieke kathedraal bergkristal.

Deze kristal wordt verondersteld opgeladen te zijn met (licht)energie en (spirituele)kennis. Uitermate geschikt bij mediteren, channeling en (spirituele)reizen. Het brengt je in contact met hogere bronnen van kennis en geeft je inzicht in jezelf en je plaats in het grotere geheel.

Coelestien

CoelestienCoelestien of Celestiet

Een veelzijdig mineraal die óók nog in Nederland gevonden wordt (groeve Winterswijk). Nu in werkelijk prachtige unieke stukken beschikbaar in de showroom!
Coelestien wordt over de hele wereld, in kleine hoeveelheden bij elkaar, gevonden.
Het is een strontium sulfaat, dat soms in combinatie met gips, anhydrite of haliet gevonden wordt.

Meest bekende toepassingen: vuurwerk (rode kleur), glas industrie en metaal legeringen.

Werking van het mineraal:
Brengt het hormoonstelsel in balans. Genezing na operaties. Verlicht pijn en oog-, oor problemen. Spier ontspannend.

Psyche:
zorgt voor warmte, liefde, vreugde en balans. Beschermt tegen boosheid ( ook bij lastige buren) Helpt oude gevoelens die diep verstopt zitten los te laten. Brengt kalmte, harmonie en bevordert het los laten. Tegen opgesloten gevoel. Brengt structuur in het leven. Toont nieuwe perspectieven. Stimuleert communicatie, expressie en vrijheid.  Biedt steun in gebrekkige relaties, schept ruimte voor onderhandeling en dringt aan op  grotere openheid voor nieuwe ervaringen. Stimuleert stilte, inspiratie een meditatieve staat en verhoogd intuïtie.
Hij biedt uitstekende steun als u een grote menigte toespreekt.

Spiritueel:
Reinigt en healt de aura, bevordert zuiverheid van het hart en handhaaft een harmonische sfeer in tijden van stress. Communicatie met engelen.

 

Engelen-steen

Seleniet waxinelichten

Seleniet (Engelen steen)

Seleniet is vernoemd naar de Griekse Godin Selene (godin van de maan).

Glans: glazig tot parelmoerglans
Kleur: vezelig kleurloos, wit, grijs
Chakra’s: alle, maar vooral Derde oog en Kruin
Sterrenbeeld: Stier
Vindplaatsen: Marokko, Brazilië

3 kernwoorden: verlossend, expansie en spiritualiteit.

Lichamelijk:
Helpt bij ruggengraat problemen, epilepsie , houd de borst voeding op gang remt de groei van vrije radicalen. Sterkt het hormoonstelsel.

Psyche:
Sterkt het autonome zenuwstelsel daardoor komt de mens beter bij zijn eigen kracht.
Een (licht brengende) spirituele steen die meditatie en contact met engelen vergemakkelijkt. Geeft inzicht en beschermd. Schenkt lichaam en geest balans, rust en vrede.
Verdrijft duisternis, helpt uit de problemen te blijven en beschermd tegen kwaad.
Verplaatst negatieve gevoelens (wrok, schuld en oud zeer).
Dé-blokkeert stagnerende energie, door snel stromende koelende energie en reinigt het aura.
Vergroot je bewust zijn en rust.

 

 

 

 

Bismut

BismutBismut behoort tot de categorie zware metalen. Het is het enige zware metaal uit deze groep dat NIET giftig is. Bij verbranding geeft dit metaal helder blauw groene vlammen. Elektrisch gezien geleid het slecht. Bijzonder aan Bismut is, dat als het bevriest, het net als water uitzet.

Bismut wordt ook gebruikt in cosmetica en maag/darm medicijnen.
Toegevoegd aan vuurwerk zorgt het voor prachtige kleuren. Ook vinden we het terug in de kunststof verwerkende industrie als katalysator.
In de USA is het een bijproduct bij koper en loodwinning.

Het heeft een unieke opbouw en vaak prachtige goud en kobalt kleuren.

Eventueel kun je hier extra informatie vinden over dit zware metaal: Extra informatie

Blueberry Kwarts bollen

Blueberry Kwarts Bollen

Werkelijk onvoorstelbaar prachtig.
Bollen waarin je een heel universum herkent.
Al kijkend ontdek je steeds meer beelden als je ze van dichtbij bekijkt.
Op dit moment hebben we (slechts) 2 bollen in de collectie.
Met de diameters: 9 en 11 cm.
Prijzen op aanvraag.

 

 

 

 

Top koopje

Waar vind u ons:

It's a Joke
Kamerlingh Onnesstraat 27J
1821BP, ALKMAAR

Showroom open:
woensdag 11:00 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag 11:00 - 17:00

Telefonisch bereikbaar:
ma t/m vr 11:00 - 17:00
Tel: 06 40 43 90 90

KvK: 54726212
BTW: NL095061022B01

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

* is verplicht

Hoe heeft u ons gevonden?
Via internetTip van een vriend(in)Via een klantOp een markt/beurs** Onze stelregel:
max. 4x emails per jaar!