MARKTEN & BEURZEN

Onze markten & beurzen agenda

op deze markten en beurzen zijn wij met een stand aanwezig:

Sint en Kerst Markt

15 nov. t/m 24 dec. 10:30 - 16:30

De Buitenkans, een gezellig tuincentrum waar je (goedkoop) kwaliteit kunt kopen. In de kassen is een leuke markt waar we staan.
Of je nu komt voor onze mineralen of een zak openhaardhout, leuk kado of om kerstlichtjes te kopen ….

Dit is de locatie waar je moet zijn voor goede kwaliteit en een zeer aantrekkelijke prijs!!

Kijk bij meer info wanneer we in de kassen aanwezig zijn!!!

Een impressie van onze markt kraam bij Kwekerij De Buitenkans

Leuke & Mooie mineralen

Om te verzamelen of om hun bijzondere werking

Regenboog kristallen

Het facet geslepen kristal laat het zonlicht op zo’n manier door, het licht wordt gebroken en een kleurenspectrum geproduceerd. Het gezamenlijke lichtspectrum heeft grote invloed op onze emoties en ons gevoel van welbehagen. Door deze kristallen voor uw venster te hangen komt de pracht van kleuren in uw huis.

Shiva Lingam

Shiva Lingam

Shiva Lingams zijn langwerpige “eieren” afgeronde glad geslepen stenen, die gebruikt worden tijdens offerrituelen, ze bijna altijd aanwezig in elke mandir (Hindoe tempels) en worden gezien als heilig.

Men sprenkelt er dan melk en water op, waarbij gebeden worden opgezegd.

Versteend hout

De kleinste details kunnen worden vereeuwigd. Versteende jaarringen en verschillende weefsels kunnen tot op microscopisch niveau worden getraceerd.

Versteend hout heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs, hetzelfde als kwarts. Maar heeft een andere oorsprong.

Goudkleurige citrien

Natuurlijk weten we dat nagenoeg alle citrien ‘gebrand’ is. Amethist die verhit wordt tot ze getransformeerd zijn tot citrien. Dit procedé is een nabootsing van het natuurlijke proces. Moleculair gezien is het dan ook hetzelfde als de natuurlijke variant.

Maakt dit de citrien ‘namaak’?