Shiva Lingams

Shiva Lingam

Glans: zijdeglans ondoorzichtig
Structuur: complex en divers
Formule:Si02 (kwartsen en Jaspis, zeer complex)
Hardheid: 7
Kleur: licht tot donker, soms kastanje rood, bruin, beige.
Chakra: basis
Sterrenbeeld: alle sterrenbeelden maar in het bijzonder schorpioen

Vindplaats: Sri Lanka en Narmada rivier, in de bergen van Mandhata een heilige plaats in India, 300 kilometer ten noorden van Mumbai (Mombay) Ze worden iets bijgeslepen en handmatig gepolijst en daarna met een soort was (boter) behandeld. Dit geeft de steen een mooie glans waarbij de structuur nog beter tot zijn recht komt. Bij veelvuldig gebruik, wordt de glans nog mooier.Shiva Lingam

Shiva Lingams zijn langwerpige “eieren” afgeronde glad geslepen stenen, die gebruikt worden tijdens offerrituelen, ze bijna altijd aanwezig in elke mandir (Hindoe tempels) en worden gezien als heilig. Men sprenkelt er dan melk en water op, waarbij gebeden worden opgezegd. Tijdens dit ritueel wordt Shiva vereert en men verwacht dan beschermd te worden tegen ziekten en anderen tegenslagen. Ook hoopt men verlost te worden van dit aardse bestaan en eeuwig goed en gelukkig te mogen leven. Door de Shiva met melk te besprenkelen, geloven Hindoes dat zij gezegend worden met goedheid (satthwa) en altijd goede daden zullen verrichten, ongeacht de omstandigheden

Deze steen is gewijd aan de god Shiva van Narmadashawara is een heilige steen zowel voor de Hindoes als voor de Boeddhisten.

De stenen zijn “cryto crystalline quartz “, en hebben de zuiverste en sterkste vibraties van alle stenen op Aarde. Ze stralen een vibratie uit die je huis en tempel zorgvuldig reinigt. Elke steen is anders, van kleur, patroon, maat en vorm. De vorm wordt toegeschreven aan de man voor de kennis. De markeringen en kleuren vertegenwoordigen het vrouwelijke voor de wijsheid.

Geeft een aardse krachtige energie, prima voor gronding, zelfvertrouwen, alertheid, meditatie, concentratie en emotionele stabiliteit.

Chakra: Het heeft een reinigende werking op de chakra’s.

Helende werking: Ideaal om te helpen bij problemen met de voortplanting en impotentie, ze helpen bij onvruchtbaarheid en tegen (menstruatie) krampen. Bij verwerking van trauma’s. Bij chronische ontstekingen. Verder werkt de steen op de ademhaling en doorstroming van de vloeistoffen en creëert een evenwicht in het lichaam maar ook tussen man en vrouw (relatie healer). Brengt balans in mannelijke en vrouwelijke energie. De Shiva Lingam is daarnaast verplegend en verzorgend, wordt ervaren als een warme deken.

Werkt kalmerend, anti stress, om in slaap te komen, voor mooie dromen.

Tijdens het auto en motor rijden zorgt het voor een betere focus op het verkeer.

Psyche: Helpt mensen weer terug in hun balans te komen en kunnen helpen trauma’s van seksuele aard te verhelpen. Goed voor zelfkennis en zet je met beide benen op de grond. Voor een betere fysieke toestand, die van pas komt in bepaalde situaties van het leven en bevordert ook de creativiteit om er mee om te gaan. Bevorderd transformaties.

Vertrouw op je gevoel/intuïtie (jouw soul guide).