Onze passie is terug te vinden in onze beschrijvingen van mineralen en edelstenen

zoutlampen

Zoutlampen

Ze zijn weer op voorraad. Lampen die de lucht reinigen en een heerlijke warme gloed afgeven. Ze maken dat je je thuis voelt.

Lees verder »
Siliciumcarbide of carborundum

Carborundum

Er is op dit moment weer wat carborundum (silicium carbide) in het assortiment.
Dit synthetisch geproduceerde mineraal lijkt erg ‘wereld vreemd’.

Lees verder »
Scolesiet

Unieke stukken

Unieke verzamel stukken. Zeldzame stukken die uitzonderlijk zijn. Zo’n stuk in je verzameling, geeft je de kans om tegenover iedereen een beetje op te scheppen 😉

Lees verder »

Seleniet werking

Seleniet is verhelderend en geeft een speciale spirituele energie. Het laat je (beter) in contact komen met je (bescherm) Engelen. Seleniet lampen vullen de ruimte met een zachte helende energie.

Lees verder »
silicium

Silicium

Silicium komt veel voor in de aardkorst. Ruim 25% van de aardkorst bestaan uit silicium. Dit element is dus ruimschoots aanwezig in de bodem.

Lees verder »
Markasiet

Markasiet

It’s a Joke – Markasiet. In het Engels ook wel White Pyrite Iron genoemd. Best wel uniek om dat in grote kristallen te zien.

Lees verder »
fantoom kwarts

Fantoom kwarts

Fantoom kwarts. Laat in het kristal 1 of meerdere keren een ‘groei punt’ IN het kristal zien. Alsof het kristal een paar keren gestopt is met groeien.

Lees verder »

Aardbei kwarts

Lichamelijk is het positief voor hart, bloedvaten en voor liefde in het hart. Geeft humor en helpt bewust en vol vreugde in het moment te leven.

Lees verder »
Apofyliet

Apofyliet cluster

We hebben weer een aantal leuke apofyliet cluster stukjes uit India.Prachtige stilbieten en apofylieten met hun typische afgeschuinde hoekjes aan de kristallen.Kleine stukjes zodat het ook allemaal betaalbaar blijft.Kom dus kijken in de showroom of jouw favoriete stukje erbij zit!

Lees verder »

Regenboog kristal

Het facet geslepen regenboog kristal laat het zonlicht op zo’n manier door, dat het licht gebroken wordt en een kleurenspectrum produceert (de regenboog).

Lees verder »

Versteend hout

Versteend hout (Engelse term petrified wood) is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout, waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen.

Lees verder »

Mineralen oorbellen

It’s a Joke ⋆ Mineralen oorbellen. Waarvan we er veel zelf maken. Kom eens kijken of er iets voor jou tussen zit. Soms maken we ze ook op bestelling.

Lees verder »
Seleniet Twin Lamp

Seleniet dubbele torens

Seleniet dubbele torens Ze zijn redelijk moeilijk te vinden deze dubbele torens (twin-towers). Een enkele keer lopen we er tegenaan bij een groothandel. Door de schaarsheid zijn ze bij klanten erg gewild.

Lees verder »
fantoom kwarts

Kathedraal bergkristal

Bij It’s a Joke in soms in het assortiment een uitzonderlijke groeivorm in bergkristal. Deze vorm noemen ze ook wel een kathedraalkwarts, waarin de opbouw van de kristal doet denken aan een kathedraal met zijbeuken. De kristal is een aaneenschakeling van kristallen tot een unieke cluster.

Lees verder »

Coelestien

Coelestien of Celestiet Een veelzijdig mineraal die óók nog in Nederland gevonden wordt (groeve Winterswijk). Nu in werkelijk prachtige unieke stukken beschikbaar in de showroom! Coelestien wordt over de hele wereld, in kleine hoeveelheden bij elkaar, gevonden.

Lees verder »
Engelen-steen

Seleniet waxinelichten

Seleniet (Engelen steen) Genoemd naar de Griekse Godin Selene (godin van de maan) Glans: glazig tot parelmoerglans Kleur: vezelig kleurloos, wit, grijs Chakra’s: alle, maar vooral Derde oog en Kruin Sterrenbeeld: Stier Vindplaatsen: Marokko, Brazilië 3 kernwoorden: verlossend, expansie en spiritualiteit.

Lees verder »

Bismut

Het metaal Bismut behoort tot de categorie zware metalen. Het is het enige zware metaal uit deze groep dat NIET giftig is. Bij verbranding geeft het helder blauw groene vlammen. Bijzonder aan Bismut is, dat als het bevriest, het net als water uitzet. Bismut is ook het zwaarste in gewicht van de zware metalen.

Lees verder »